Tijdelijke parkeervergunning rotterdam

Een tijdelijke parkeervergunning in Rotterdam wordt voor minimaal één maand en maximaal 12 maanden door de Gemeente Rotterdam afgegeven. U kunt een tijdelijke parkeervergunning Rotterdam verkrijgen als u niet permanent in de stad verblijft of u werkzaam bent in het gebied waar u niet zonder parkeervergunning mag parkeren. Het is toegestaan om met een tijdelijke parkeervergunning Rotterdam 7 dagen per week, 24 uur in uw gebied te parkeren.

Voorwaarden voor een tijdelijke parkeervergunning

Uw hoofdadres ligt buiten de Gemeente Rotterdam, maar u werkt of woont binnen de stad. U staat op een wachtlijst voor een parkeervergunning onbepaalde tijd. Bij uw pand zijn parkeergarages en u staat op een wachtlijst voor een garage.

U verhuist binnenkort naar Rotterdam maar staat nog ingeschreven op uw oude woonadres.

Tijdelijke parkeervergunning rotterdam

Hoe dient u de aanvraag in

De tijdelijke parkeervergunning Rotterdam kunt u aanvragen bij de Gemeente Rotterdam, via hun website, een stadswinkel (DigiD code vereist) of schriftelijk. U download het aanvraagformulier van de site van de Gemeente Rotterdam en stuurt dit naar de Gemeente Rotterdam, afdeling Publiekszaken, onder vermelding van tijdelijke parkeervergunning Rotterdam. De kosten zijn gelijk aan die van een parkeervergunning voor onbepaalde tijd en voldoet u middels een acceptgiro of automatische incasso betaling.

Vanuit België voor een korte periode?

Dan heeft u natuurlijk geen toegang tot de DigiD website. Neem contact op met het gemeentebestuur en ze zullen u de mogelijkheid bieden om relatief makkelijk een aanvraag te doen. Onze lezer Bert liet ons alvast weten dat de kost voor hem om en bij de €150 per week lag om overal in de stad te kunnen parkeren: een redelijk fair bedrag lijkt ons.