Kosten parkeervergunning Rotterdam

Zoals elke gemeente, heeft ook de gemeente Rotterdam een parkeerbeleid.

Om een en ander in goede banen te leiden beschikt de gemeente tevens over een parkeer- en wegsleepdienst. Deze dienst ziet toe op de naleving van dit beleid en treedt zo nodig via de stadswachten corrigerend en verbaliserend op. Omdat veel inwoners van de stad een eigen auto hebben, alsmede het feit dat veel niet-inwoners de stad met de auto bezoeken (deels recreatief, deels vanwege werk en familiebezoek) dient het parkeren in de stad gereguleerd te worden.

In bepaalde delen van de stad is dan ook een parkeervergunning voor bewoners noodzakelijk om te mogen parkeren. Kosten parkeervergunning Rotterdam bedragen €63 voor de 1e en €127 voor elke volgende vergunning per jaar, per adres.

Hulpverleners en bedrijven kunnen een ontheffende vergunning krijgen.

Kosten parkeervergunning RotterdamDe kosten parkeervergunning in Rotterdam bedragen voor zo’n vergunning €381 per jaar. Wenst iemand een parkeerkaart om in heel Rotterdam, waar dat niet verboden is, te kunnen parkeren dan bedragen de kosten parkeervergunning in Rotterdam daarvoor €445 per maand. Dit is ongeveer vergelijkbaar wanneer dit kost in de Belgische zusterstad Antwerpen, trouwens.

Overal in Rotterdam, behalve in het centrum, kost parkeren €222 per maand. Als de gemeente parkeervergunningen verleend voor vastgestelde, aangewezen parkeerplaatsen, dan heten die ‘belanghebbendenvergunning’. Deze kosten parkeervergunning Rotterdam bedragen voor bewoners voor de 1e vergunning €132 en €264 voor elke volgende.

Bedrijven betalen voor een dergelijke vergunning €792 per jaar. Rotterdam heeft ook een parkeerbeleid gehandicapten in die zin dat (bijvoorbeeld voor iemands woonhuis) op kenteken gestelde invalidenparkeerplaatsen kunnen worden aangelegd. Hieraan zijn geen kosten parkeervergunning Rotterdam verbonden. Wel worden beoordelings- en uitvoeringskosten verhaald op de invalide weggebruiker die de parkeerplaats heeft aangevraagd.